سرنوشت هاتگرام و طلاگرام، دو نسخه موقت غيررسمي و فارسي تلگرام در ايران با ادامه بلاتکليفي‌ها به کلاف سردرگمي تبديل شده است. 


تÙ?گراÙ?


ابتدا قرار بود اين نسخه‌هاي غيررسمي تلگرام براي مدت محدودي که پيام‌رسان‌هاي داخلي تقويت و قادر به پذيرش کاربران تلگرام مي‌شوند، کمک‌حال داخلي‌ها باشند، اما پس از مدتي اختلاف‌نظر ايجاد شد و اکنون رفيق تلگرام و رقيب داخلي‌ها شده‌اند.


اختلاف بر سر فعاليت يا توقف فعاليت نسخه‌هاي غيررسمي تلگرام، مدتي در سطح مسئولان بدون نتيجه مطرح بود، اما اين بلاتکليفي در وضعيت بازار پيام‌رسان‌ها، صداي اعتراض پيام‌رسان‌هاي ايراني را هم بلند کرده است؛ 4 پيام‌رسان سروش، گپ، ايتا و بيسفون اخيرا در بيانيه مشترکي با گلايه از بلاتکليفي حضور يا عدم حضور هاتگرام  و طلاگرام در بازار به بروز اختلال در روند مهاجرت کاربران به پيام‌رسان‌هاي داخلي اعتراض کرده‌اند و از مرکز ملي فضاي مجازي و ساير دستگاه‌هاي متولي خواسته‌اند که موضوع پيام‌رسان‌هاي داخلي را در مناقشات سياسي وجه‌المصالحه قرار ندهند. 


در نتيجه دوگانگي و تعلل در اجراي سناريوي اول، تعداد کاربران اين نسخه‌ها در مدت کوتاهي از کمتر از 5 ميليون کاربر ابتدايي به بيش از 10 ميليون کاربر افزايش يافت و حتي در بازه کوتاهي از مرز 20 ميليون نفر عبور کرد و اکنون به 30 ميليون کاربر رسيده‌اند.


توجيه بومي شدن بستر فعاليت  20 ميليون کاربر و کاهش مخاطرات در نسخه‌هاي بومي و تحت کنترل تلگرام در کنار ترديد و مماشات درباره قطع دسترسي اين تعداد کاربر، از عوامل انحراف در سناريوي اول پيش بيني شده بود.


اکنون در نتيجه ضرورت و فشار براي تعيين تکليف اين اوضاع بلاتکليف، دستور بومي‌سازي هاتگرام و طلاگرام، وارد وقت اضافه شده است. بنابر شنيده هاي غيررسمي و اخبار مطرح شده در فضاي مجازي، به اين دو برنامه که با تيم واحدي مديريت مي‌شوند ابتدا تا پايان خرداد براي تبديل شدن به پيام‌رسان مستقل و بومي مهلت داده شد اما با اتمام مهلت و انجام نشدن تعهدات، مهلت دوباره‌اي براي آنها در نظر گرفته شده است که اکنون با ارايه مهلت اضافه فقط تا شهريور موافقت شده است. اما اين ضرب‌الاجل اين بار اهميت ويژه‌اي دارد،‌ اگر اين بار اين مهلت به پايان برسد و وعده مستقل شدن هاتگرام  و طلاگرام محقق نشود، شرايط پيام‌رسان‌هاي داخلي وارد مرحله حساسي خواهد شد. 


دو فرض براي نتيجه نهايي اقدامات در شهريورماه 97 وجود دارد. مستقل شدن هاتگرام  و طلاگرام يا با موفقيت انجام مي‌شود يا نمي‌شود.


اکنون در اين مهلت حساس، سؤال اساسي اين است که چه تضميني براي موفقيت در مستقل شدن اين دو نسخه فارسي تلگرام در شهريورماه 97 وجود دارد؟ اگر در شهريورماه هدف مستقل شدن هاتگرام  و طلاگرامبار ديگر عملي نشد، آيا توجيه نداشتن جايگزين براي 30 ميليون کاربر اين دو برنامه بار ديگر توقف دسترسي به تلگرام در کشور را به تعويق خواهد انداخت؟ و به تبع آن وضعيت پيام‌رسان‌هاي داخلي براي مدت بيشتري در بلاتکليفي باقي خواهد ماند؟


براي جلوگيري از ناموفق بودن نتيجه مستقل سازي، لازم است مرکز ملي فضاي مجازي برنامه عملي و اجرايي هات‌گرام و طلاگرام براي مستقل شدن را به صورت دقيق و مرحله به مرحله بررسي و بر آن نظارت کند. 


در سخت‌ترين اتفاق نيز ممکن است برنامه استقلال از تلگرام با موفقيت اجرا نشود. براي اين احتمال بايد سناريوي جايگزيني براي شهريورماه آماده باشد تا در آن زمان ظرفيت‌هاي پيام‌رسان‌هاي داخلي به اندازه کافي و لازم براي انتخاب توسط مردم و پذيرش کاربران فراهم باشد.


براي اين فرصت باقي مانده تا شهريور لازم است تمامي نيروهاي سياست گذار و اجرايي موجود براي انجام اقدامات واقعي و اجرايي در جهت تکميل ظرفيت پيام رسان‌ها و حل گره‌ها و گرفتاري‌ها  بسيج شوند. در غير اين صورت در شهريورماه که تکليف دسترسي به تلگرام از طريق نسخه‌هاي فارسي تلگرام روشن مي‌شود باز يک بهانه هميشگي براي فراهم نبودن پيام رسا‌ن هاي داخلي براي پذيرش اين تعداد کاربر تلگرام هاي فارسي مي تواند وجود داشته باشد.


در صورت موفقيت در مستقل شدن اين دو برنامه و قطع ارتباط تلگرام نيز منطق مقداري ريزش کاربر در اين دو برنامه را پيش‌بيني مي‌کند، زيرا بديهي است که پس از قطع کامل ارتباط اين دو برنامه با تلگرام، برخي کاربران تمايلي به استفاده از هاتگرام بدون تلگرام نداشته باشند و در اين انتخاب راه گريزي نيست؛ اما براي ساير کاربران که احتمالا اغلب کاربران را تشکيل مي‌دهند، لازم است در آخرين دوره دسترسي به تلگرام از طريق هاتگرام و طلاگرام، تدابيري انديشيده شود که با برخورد جدي با ابزارهاي شکن، ميزان مراجعه کاربران به اين دو برنامه به بيشترين حد ممکن افزايش يابد تا در زمان ريزش کاربر، حداکثر تعداد کاربران ممکن در اين برنامه تجميع شده باشند. 


مهلت دو ماهه و سپس فرصت آخر سه ماهه بايد آخرين و نهايي ترين ضرب الاجل هاتگرام و طلاگرام براي مستقل شدن از تلگرام باشد زيرا پس از آن ديگر هيچ چيز به اندازه مهلت مجدد يا زمان خريدن نمي‌تواند بيشترين و بزرگترين ضربه را به اقتصاد پيام‌رسان‌هاي بومي در کشور وارد کند. 


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : تلگرام ,برنامه ,کاربران ,پيام‌رسان‌هاي ,مستقل ,مهلت ,پيام‌رسان‌هاي داخلي ,ميليون کاربر ,فارسي تلگرام ,تعداد کاربران ,داخلي براي
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

تهيه مکمل خانگي علی‌آباد هنرهای دفاع Tasha ramin(janaghaee) دانلود فيلم ايراني نمایندگی hp اصفهان نمایندگی canon اصفهان طلق و پلکسی ارت گلس نور رسام